Onbelaste vaste reiskostenvergoeding verlengd tot 1 juli 2021

 |   |  Share: 

Waar wij u eerder berichtten over het vervallen van de vaste reiskostenvergoeding per 1 januari 2021, maakte wij daarna in dit blogbericht bekend dat de maatregel – waarmee werkgevers de vaste reiskostenvergoeding onbelast aan thuiswerkende werknemers mochten doorbetalen – werd verlengd tot 1 april 2021. Hier is wederom verandering in gekomen. De maatregel is namelijk opnieuw verlengd, dit keer tot ten minste 1 juli 2021.

Concreet betekent de verlenging dat u uw werknemers ook de komende maanden nog de onbelaste reiskostenvergoeding kan blijven door betalen, ook als deze werknemers niet meer naar kantoor reizen. Voorwaarde blijft dat de onbelaste vaste reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 door de werkgever aan de werknemer is toegekend. De reden van het verlengen van deze maatregel is dat er nog steeds werknemers zijn die reisgerelateerde kosten maken ondanks dat er niet of minder wordt gereisd.

Wilt u meer lezen over het hoe en waarom achter de vaste onbelaste reiskostenvergoeding? Wij verwijzen u graag naar één van onze eerdere blogberichten over dit onderwerp. Heeft u vragen over de maatregel? Neem dan contact op met de juristen van Frontyr via  085 – 773 26 66 of advies@frontyr.nl.Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag? Stel direct een vraag online...