Heeft u al gebruiksvoorwaarden?

 |   |  Share: 

Het hanteren van een goede set gebruikersvoorwaarden kan uw website beschermen tegen misbruik en u helpen aansprakelijkheid en risico’s te voorkomen. In de gebruiksvoorwaarden wordt onder andere bepaald hoe uw website moet worden gebruikt, wat de minimumleeftijd van de gebruiker moet zijn en hoe de gebruiker zich moet gedragen.

Bedrijfsactiviteiten vinden steeds meer plaats via internet. Steeds meer bedrijven hanteren daarom gebruiksvoorwaarden op de website. Denk hierbij aan bedrijven die een platform aanbieden op hun website, een webshop drijven of een software of app faciliteren. Maar ook bedrijven bij wie de website een kleiner onderdeel uitmaakt van de bedrijfsvoering, hebben baat bij het hanteren van gebruiksvoorwaarden.

Hanteert u al gebruiksvoorwaarden? Dan is dit een goed moment om na te gaan of u deze ook op de juiste wijze van toepassing heeft verklaard. In de rechtspraak wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen browse-wrapping, waarvan sprake is als iedere gebruiker die gebruik maakt van de website, daarmee automatisch akkoord gaat met de voorwaarden, en click-wrapping, waarbij gebruikers expliciet akkoord moeten gaan met de voorwaarden. Uit recente rechtspraak volgt dat browse-wrapping niet voldoende is!

Bent u benieuwd of gebruiksvoorwaarden voor u van toegevoegde waarde zijn, wenst u gebruiksvoorwaarden op te stellen, of wilt u hulp bij het op de juiste wijze van toepassing verklaren van gebruiksvoorwaarden? Dan bent u bij de juristen van Frontyr aan het juiste adres!Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag? Stel direct een vraag online...