Eerste Kamer verwerpt Wet werken waar je wilt

 |   |  Share: 

De Eerste Kamer heeft dinsdag 26 september een initiatiefwetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’ van de Tweede Kamer verworpen. Dit wetsvoorstel regelt dat een thuiswerk- of werkplekverzoek van een werknemer hetzelfde behandeld wordt als bijvoorbeeld verzoeken over arbeidsduur en werktijden. De Wet werken waar je wilt wilde de Wet flexibel werken wijzigen in verband met het bevorderen van flexibel werken naar arbeidsplaats. Hierdoor krijgen werknemers dus geen wettelijk recht om thuis te werken.

Thuiswerken is sinds de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar het recht op thuiswerken is niet vanzelfsprekend. De werknemer heeft het recht om aan te vragen of hij thuis mag werken, maar de werkgever mag dit verzoek na overleg ook afwijzen.

De partijen die tegen hebben gestemd zijn van mening dat het wetsvoorstel niet noodzakelijk is. Ze concluderen dat veel werkgevers zelf al afspraken maken met werknemers over het thuiswerken. Als werkgevers dit nog niet doen, verwachten de partijen dat ze dit op termijn wel zullen gaan doen.

Door het verwerpen van het wetsvoorstel verandert dus niets aan de huidige regels omtrent thuiswerken. In goed overleg tussen werkgever en werknemer is thuiswerken mogelijk.

In sommige gevallen kan het wel of niet instemmen met een thuiswerkverzoek van de werknemer zorgen voor vragen of discussies tussen werkgevers en werknemers. Heeft u een thuiswerkverzoek gekregen van een werknemer en weet u niet hoe u daar het beste op kunt reageren? Of heeft u hulp nodig met het op papier zetten van de afspraken rondom thuiswerken? Neem dan contact op met de juristen van Frontyr via 085 – 773 26 66 of stuur een e-mail naar advies@frontyr.nl. Wij helpen u graag verder.



Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag? Stel direct een vraag online...